Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Η μάχη της Τύρου (Διόδωρος Σικελιώτης)


Η μάχη της Τύρου όπως την κατέγραψε ο Διόδωρος Σικελιώτης

40. Επί άρχοντος Νικηράτου στην Αθήνα, οι Ρωμαίοι ανέδειξαν υπάτους τον Μάρκο Ατίλιο και τον Μάρκο Ουαλέριο, ενώ διεξήχθη και η εκατοστή δευτέρα Ολυμπιάδα, στην οποία νίκησε ο Χαλκιδεύς Γρύλος. Επί των ημερών τους, ο Αλέξανδρος, μετά τη μάχη στην Ισσό, έθαψε τους νεκρούς και μαζί μ' αυτούς και τους εχθρούς που είχαν διακριθεί για την ανδραγαθία τους.

Πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι προδότες του Έθνους


Από τον Α΄ τόμο των Απομνημονευμάτων του Φωτίου Χρυσανθοπούλου (Φωτάκου) υπασπιστού του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Οποιαδήποτε ομοιότητα των γραφομένων με την σύγχρονη πολιτική κατάσταση του Έθνους δεν είναι τυχαία.

Friedrich Hoelderlin - «Άρτος και Οίνος»


Μακάρια Ελλάδα. Σπίτι εσύ των Ουρανίων. Είν' αλήθεια
αυτό που ακούσαμε λοιπόν σ' άλλους καιρούς, στα πρώτα νιάτα μας;
Δώμα γιορτής: Πάτωμα ή θάλασσα. τραπέζια τα βουνά,
αληθινά χτισμένο για μια χρήση μόνο πριν από το χρόνο.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (Ηρόδοτος)


Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας όπως την κατέγραψε ο Ηρόδοτος

40. Ο στόλος των Ελλήνων, αφού απέπλευσε από το Αρτεμίσιο, έδεσε, σύμφωνα με το αίτημα των Αθηναίων, στη Σαλαμίνα. Σκοπός των Αθηναίων, που πίεσαν του διοικητές να αγκυροβολήσουν εκεί, ήταν να έχουν το χρόνο να βγάλουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους από την Αττική, καθώς και να συζητήσουν την επόμενη κίνησή τους, όπως απαιτούσαν οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν και διέψευδαν τις ελπίδες τους.

Ναυμαχία της Σαλαμίνας (Διόδωρος Σικελιώτης)


Η Ναυμαχία της Σαλαμίναςόπως την καταγράφει ο Διόδωρος Σικελιώτης

14. Ενώ συνέβαιναν αυτά, ο Ξέρξης, έχοντας πάρει τον στρατό από τις Θερμοπύλες, προχώρησε μέσα από την περιοχή των Φωκέων, κατακτώντας τις πόλεις και καταστρέφοντας τις περιουσίες στην ύπαιθρο.

Προφητικό άρθρο Χριστόδουλου για τους τζιχαντιστές


Άρθρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, δημοσιευμένο τον Οκτώβριο του 1995. Προφητικός για ακόμα μια φορά. Σήμερα, 20 χρόνια ακριβώς μετά η Δυτική Ευρώπη μετρά νεκρούς εις το όνομα του Αλλάχ και η Ελλάδα δέχεται στους κόλπους της συνεχώς μουσουλμανικές ορδές. «Μέ τίς εὐλογίες τῶν ἀφρόνων πολιτικῶν της, πού ἀλείφουν μέ γράσσο τό σχοινί μέ τό ὁποῖο θά κρεμασθοῦμε ὅλοι ἀπό τούς φονταμενταλιστές» όπως πολύ νωρίς έγραψε ο Χριστόδουλος. 153 νεκροί στο Παρίσι. Δεν είναι πλέον αργά. Έχει σημάνει μεσάνυχτα για την Ευρώπη κι ο τρόμος μόλις άρχισε.

Η μάχη της Τύρου (Αρριανός)


Η μάχη της Τύρου όπως την κατέγραψε ο Αρριανός

7. Κατόπιν ο Αλέξανδρος ξεκινώντας από τη Μάραθο κατέλαβε τη Βύβλο, που παραδόθηκε, και τη Σιδώνα μετά από πρόσκληση των ίδιων των Σιδωνίων, που μισούσαν τους Πέρσες και το Δαρείο. Από εκεί, προχώρησε για την Τύρο.

Μέγιστος Βασιλικὸς Νοῦς, Μέγιστος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Νοῦς τῆς Φυλῆς.


Απόσπασμα από το κείμενο «Ἔκκλησις πρὸς τὸ Πανελλήνιον Κοινόν» του Περικλή Γιαννόπουλου


Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ντροπή Σας νὰ συζητᾶτε μὲ τὸν Σκυλόφραγκο ἂν ἡ Μακεδονική Σας Γῆ εἶνε Δική Σας Γῆ. Καὶ νὰ τὸν πείσῃς, δὲν τὸν πείθεις τὸ Λῃστή. Ἢ μόνος του ἢ μὲ Σμπίρους βαλτοὺς θὰ προσπαθήσῃ νὰ Σᾶς πάρῃ κάθε Γῆ.

Η Μάχη του Μαραθώνα (Ηρόδοτος)



Η Μάχη του Μαραθώνα όπως την κατέγραψε ο Ηρόδοτος

103 Τον αθηναϊκό στρατό διοικούσαν δέκα στρατηγοί, από τους οποίους τελευταίος ήταν ο Μιλτιάδης. Ο πατέρας του, ο Κίμωνας, γιος του Στησαγόρα, είχε εξοριστεί από την Αθήνα από τον Πεισίστρατο, γιο του Ιπποκράτη.

Ναυμαχία της Σαλαμίνας (Πλούταρχος)


Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας όπως την καταγράφει ο Πλούταρχος ο Χαιρωνεύς

10. Τότε, λοιπόν, ο Θεμιστοκλής επειδή δεν μπορούσε με ανθρώπινους συλλογισμούς να πάρει με το μέρος του το πλήθος (των Αθηναίων) έθεσε σε ενέργεια κάποια μηχανή, όπως συνέβαινε στις αρχαίες τραγωδίες· τους έφερε κάποια θεϊκά σημάδια και χρησμούς.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (Αισχύλος)


H Ναυμαχία της Σαλαμίνας όπως την κατέγραψε ο Αισχύλος στην τραγωδία του «Πέρσαι»

Ατ. … θέλω να μάθω σε ποιο τόπο τάχα
της γης λένε πως βρίσκεται η Αθήνα…
Χο. Μακριά στη Δύση, εκεί που γέρνει ο ήλιος.
Ατ. Και τόσο επόθησε την πόλη ετούτη ο γιος μου;
Χο. Γιατί έτσι θα εξουσίαζε την Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για την εθνική ανάγκη της πολυτεκνίας


Άρθρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου δημοσιευμένο το 1996 σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα του ελληνικού Έθνους και την φορολογία των πολυτέκνων οικογενειών.