Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

«Πρέπει δίχως άλλο να είναι ευγενικοί στην σκέψη και στην πράξη»

Απόσπασμα από το «Ελληνικός πολιτισμός» του Ίωνος Δραγούμη


Πολλοί νομίζουν πως με το να απευθύνονται στον λαό μπορούν να φέρουν την νεοελληνική άνθιση. Ο λαός όμως δεν φωτίζεται με μοναχικές ενέργειες μερικών ατόμων,  όσο φωτεινά και αν είναι, χρειάζεται μια αριστοκρατία ολόκληρη για να επηρεαστεί ο λαός. Όχι από κάτω, παρά από πάνω θα αρχίσει ο ξαναγεννημός. Ας φωτιστούν οι μορφωμένοι, ας λουστούν στα φεγγερά και διάφανα νερά της λαϊκής ψυχής, ας συνταραχτούν και ας θελήσουν κάτι και ο λαός θα τους ακολουθήσει έπειτα.

Ο Ιωάννης Μεταξάς για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία


Σήμερα που ήρθαν στην εξουσία οι κομμουνιστές, σήμερα που βλέπουμε τα αποτελέσματα του κοινοβουλευτισμού και την καταστροφή που έχουν επιφέρει στο Έθνος μας, ας θυμηθούμε αυτές τις σκέψεις του Μεγάλου μας Ηγέτη, Ιωάννη Μεταξά:

Ο πολίτης στην αρχαία Αθήνα



Η Δημοκρατία των Αθηνών από το βιβλίο του Αριστοτέλους «Αθηναίων Πολιτεία»

Η σημερινή οργάνωση του καθεστώτος είναι η εξής: 

Πολιτικά δικαιώματα έχουν όσοι είναι γεννημένοι από πατέρα και μητέρα Αθηναίους πολίτες, και εγγράφονται στους καταλόγους των δημοτών όταν γίνουν δέκα οκτώ χρόνων. 

«Αυτή είναι η Ελλάς την οποία ονειρευτήκαμε;»

Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε.

Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας.

Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ἐὰν ἐρωτηθῆτε οἱ Ἑλλαδικοί, αὐτὴ εἶναι ἡ Ἑλλὰς τὴν ὁποίαν ὠνειρεύθησαν οἱ φουστανελάδες πάπποι Σας; Θὰ ἀπαντήσετε, βεβαίως ὄχι. Ἐὰν ἐρωτηθῆτε, αὐτὴ εἶναι ἡ Ἑλλὰς τὴν ὁποίαν ἐπόθησαν οἱ στενοβρακάδες πατέρες Σας; Θὰ ἀπαντήσετε, βεβαίως ὄχι. Ἐὰν ἐρωτηθῆτε Σεῖς οἱ ἴδιοι οἱ Τωρινοί, ἐὰν αὐτὴ εἶναι ἡ Ἑλλὰς τὴν ὁποίαν ἐπιθυμεῖτε; Θὰ ἀπαντήσετε, βεβαίως ὄχι.

Η αληθινή ομιλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Μακεδόνες



Από το βιβλίο του Αρριανού «Αλεξάνδρου Ανάβασις»

ΙΧ. Δεν θα σας μιλήσω τώρα Μακεδόνες, για να σας κάνω να παύσετε την τάση που έχετε να πάτε στην πατρίδα σας, γιατί από μένα τουλάχιστον έχετε την άδεια να πάτε οπουδήποτε θέλετε, αλλά για να καταλάβετε ποια συμπεριφορά απέναντι σας τηρήσαμε εμείς και σε ποιο σημείο αξίας, αφού φτάσατε τώρα, φεύγετε από μας.  Και βέβαια πρώτα θα αρχίσω να μιλώ, όπως άλλωστε είναι φυσικό, από τον πατέρα μου Φίλιππο.

Η Μάχη των Πλαταιών (Διόδωρος Σικελιώτης)


Η Μάχη των Πλαταιών όπως την κατέγραψε ο Διόδωρος Σικελιώτης

28. Όταν η αποξένωση που είχε επέλθει μεταξύ των Αθηναίων και των υπολοίπων Ελλήνων έγινε ευρέως γνωστή, έφτασαν στην Αθήνα πρέσβεις τόσο από τους Πέρσες όσο και από τους Έλληνες.

Η Μάχη των Πλαταιών (Ηρόδοτος)


Η Μάχη των Πλαταιών όπως την κατέγραψε ο Ηρόδοτος

100. […] Ο Μαρδόνιος κατάλαβε ότι ο Ξέρξης είχε λυπηθεί υπερβολικά για την ήττα στη Σαλαμίνα και μάντεψε ότι ήταν αποφασισμένος να φύγει από την Αθήνα.

Περιμένοντας τους βαρβάρους



Περιμένοντας τους βαρβάρους
Κωνσταντίνος Καβάφης

-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

Όλα για την Νεολαία...


«Για να ολοκληρωθή η νίκη μας και να  σταθήτε στο ύψος της μεγάλης σας  αποστολής πρέπει να αυτοπειθαρχήτε. Σείς θα πάρετε τη σημαία των ελληνικών ιδανικών και  θα την φέρετε πάρα πέρα, έως ότου αρκέση ο βίος σας,  δια να την παραδώσετε εις τας επερχόμενας γενεάς,  που και αυτές θα την πάνε πάρα πέρα εις αιώνα τον άπαντα.»

Όταν ο Χριστόδουλος μιλούσε για ανάγκη αφύπνισης του Έθνους..


Άρθρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, δημοσιευμένο το 1994.
«Ανάγκη αφύπνισης». 

Ἡ ἀνατολή τοῦ νέου χρόνου εὑρίσκει τήν Πατρίδα μας ἀντιμέτωπη μέ μιά σειρά ἀπό νέες συνθῆκες, πού δια- μορφώνονται στόν περίγυρό της καί πού ἀπειλοῦν τήν ὑπόσταση τοῦ Ἀνθρώπου. Οἱ νέοι συνασπισμοί δυνάμεων προωθοῦν σταδιακά τήν ὑποδούλωση τοῦ προσώπου σέ πρακτικές πού ἀναιροῦν τήν ἐλεύθερη σκέψη καί αὐτοδιάθεσή του.